Увеличиха капацитета на Дневния център в Димитровград

Общо 40 потребители вече ще приютява Дневния център за възрастни с увреждания

С увеличен капацитет от началото на тази седмица е Дневния център за възрастни с увреждания, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът му Елена Тодорова. Още 6 допълнителни места са отпуснати след указания на Агенцията за социално подпомагане, което значи, че броя на потребителите в центъра ще нарасне на 40.

Досега капацитетът на мястото за хора с увреждания бе 34 и той бе запълнен на 100%. Допълнително приехме още двама потребители, каза Тодорова. По думите й, интересът към социалната услуга в димитровградско е нараснала изключително много в последната година.

Това е наложило и наемането на още един трудотерапевт и един рехабилитатор на работа, които да се занимават с лицата с увреждания ежедневно. Така специалистите работещи там стават общо четири, центърът разполага и с медицински лица и психолог.

Тодорова припомни, че услугите на Дневния център могат да ползват лица над 18 години, които имат двигателни и ментални проблеми, тук влиза лека умствена изостаналост. За помощ към специалистите могат да се обръщат и хора, претърпели инфаркти и инсулти и получили увреждания от това. В Дневния център не се приемат лица с психични заболявания, подчерта директорът.

Месечната такса е в размер на 30% от доходите на потребителя, а нужните документи се подават в дирекцията за Социално подпомагане в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Директорът на центъра Елена Тодорова /в дясно/ казва, че расте интересът към социалните услуги
Още един рехабилитатор и трудотерапевт започнаха работа в центъра
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини