Путин: В Русия никога повече няма да има диктатура

Руският премиер и кандидат за президент Владимир Путин увери, че в Русия никога повече няма да има диктатура. Той каза това в момент, когато режимът му е изправен пред небивали протести, предаде Франс прес.

"Ние сме отворена страна, каквото и да пишат за нас, за да ни накарат да се плашим от някаква диктатура. Такава няма и никога няма да има у нас. Ние имаме пазарна икономика и сме свободна страна", каза Путин на среща със студенти в Томск, Сибир.

В отговор на въпрос за младите учени, които предпочитат да работят в чужбина, Путин заяви: "Ние сме отворена страна с пазарна икономика и това е избор на всеки конкретен човек".

Опозицията и правозащитни организации обвиняват Путин, че след идването си на власт през 2000 г. е създал свръхконтролирана политическа система - т. нар. направлявана демокрация, подчинил е медиите и е изключил опонентите си от политическия живот.

Изборните измами, разобличени от опозицията на парламентарните избори през декември, породиха небивало протестно движение. БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини