Трият потребителските файлове от сървърите на Megaupload в четвъртък

След затварянето на Megaupload – един от най-големите сайтове за споделяне на файлове в света, възникна въпросът каква ще е съдбата на файловете, качени от потребителите, които все още се намират в сървърите на спряната услуга. Днес стана ясно, че информацията може да бъде изтрита още този четвъртък, предаде Gizmodo.

Част от информацията в сървърите, които доскоро обслужваха Megaupload вече е копирана от представители на американското правителство, но самите сървъри не са конфискувани или иззети за допълнителни изследвания. Шефовете на Megaupload са използвали трети компании, от които са били наемани сървърни мощности. Въпросните външни компании ще започнат да изтриват файловете, качени от потребителите на Megaupload още в четвъртък.

По-голямата част от сървърите са собственост на компаниите Carpathia Hosting и Cogent Communications Group. Съдбата на потребителските файлове лежи именно в ръцете на тези две фирми, а тяхното намерение е да изтрият информацията още тази седмица.

Един от адвокатите на Megaupload е обяснил пред медиите, че компанията работи активно, за да блокира планираното заличаване на файловете и да защити потребителските права на своите клиенти.

Преди няколко дни стана ясно, че клиенти на Megaupload, които са ползвали услугата за хостването на легитимни файлове вече подготвят мащабно съдебно дело срещу ФБР, заради пропуснатите ползи и загубената информация.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини