Подарена книжка уби 25 годишен, прати жена в интензивното

Баба Ронка Генкова нямаше спомен какво точно се е случило

Неизвестно как взета шофьорска книжка, доведе до смъртта на 25-годишен мъж от димитровградското село Крепост и прати пътуващата с него жена в интензивното с тежки, почти смъртоносни наранявания. Катастрофата станала около 20 часа тази вечер на международния път в посока от Пловдив за Хасково.

25-годишният Станимир Василев от село Крепост се връщал към родното си село, когато спукал гума по Е-80 малко след табелата на село Клокотница. Станимир слезнал да смени гумата и по някое време се сетил, че трябва да сложи светлоотразителен триъгълник, за да предупреди за аварията редовно пътуващите по пътя. Станимир обаче сложил триъгълника на задната броня на автомобила. Макар във всички листовки, отпреди 30 години и сега, да пише че триъгълника трябва да е на минимум 30 метра от авариралия автомобил. За магистрала-100 метра.

Трагедията настъпила минути по късно. Неизввестен още, автомобил, помел Станимир и го убил на място. Пътувалата с него млада жена Ронка, която му помагала за смяната на гумата, пък е с двойна фрактура на единия крак, счупване на таза, увредени вътрешни органи и шийни прешлени. В критично състояние тя е настанена в хасковската болница. Единственият невредим е бабата на Станимир, която несвързано говореше около авариралият фиат. Бабата "не помнела нищо" нито видяла нещо.

Полицията издирва автомобила, убил Станимир. На местопроизшествието е открит само счупен фар от возилото. На каква кола, тир или лека, принадлежи, още не е ясно.

Г.Христов

Ронка е в тежко положение в хасковската болница
Бабата е еинствена невредима. Нищо не помни
Така се поставя триъгълник
Станимир е един от поредните които окървави и без това кървавия Е-80
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини