Кокошка снася яйца, които предсказват времето

Кокошката Роузи има странната дарба да снася яйца, които доста точно предсказват какво ще бъде времето, пише в. "Дейли мейл".

Когато дните ще са хубави и няма да има облаци на хоризонта, пернатият метеоролог снася в курника си в гр. Мейдънхед, графство Баркшър, едно чисто бяло яйце и едно с оранжеви петънца. Но когато се зададе сняг, Роузи веднага оставя след себе си в полога яйце с бели точици, подобни на снежинки. А когато ще има два последователни слънчеви дни, кокошката "произвежда" продукция с щрихи, подобни на слънчеви лъчи.

За забележителните способности на Роузи нейната стопанка, 30-годишната Саша Андерсън, узнала миналия август. Тогава кокошката не спирала да снася яйца със слънчеви графики, с които прогнозирала най-топлите дни в годината. Трите деца на Саша се надпреварвали да видят дали Роузи ще познае времето. В студените дни шарката видимо се изменяла.

"Ние вече не следим прогнозата по телевизията, казва с усмивка г-жа Андерсън, защо я знаем по яйцата, които сме събрали от курника!"

Семейство Андерсън купило Роузи миналия юни като подарък за децата. Писателката Шарлот Попеску, експерт по птиците, коментира дарбата на Роузи: "Обикновено шарката по яйцата на кокошките зависи от тяхната порода. Досега не бях чувала за пернат метеоролог. Но щом като октоподите могат да предсказват футболни мачове, защо и кокошките да не могат да предвиждат какво ще бъде времето!"

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини