Аню Ангелов: Даваме казармите на общината, ако няма купувачи. Преглед на регионалния печат

Даваме казармите на общината, ако няма купувачи. Думите на военния министър Аню Ангелов са чело на „Хасковска Марица”. Вчера той бе в Хасково, за да връчи лично отличията на спасителите от Бисер и за посрещането на рота „Алтея”. От думите му става ясно, че теренът на бившите казарми е разделен на три парцела. Средният, в който се намира и паметникът на Десети Родопски полк, е даден на областния управител. другите два са обявени на търг.

Студът и наводненията напълниха автосервизите, анонс над главата в броя. Темата е водеща на 3-та. Замръзнали ключалки, цели инсталации, както и наводнени купета са най-честите поражения по автомобилите. Често ремонтът излиза по-скъпо от самата кола, казват монтьори.

Водоеми с двама собственици, отдават ги, както си щат, водещо на 2-ра. Според обединените земеделци в Хасково хаосът в напоителната инфраструктура расте.

80 млн. лв. ще трябват за наводнените райони, темата на 4 страница. Общините са спешени да готвят технически проекти. Вчера министърът по европроектите Томислав Дончев бе в Хасково, за да обещае „бърза писта” за тукашните общини. Те няма да се състезават с останалите за одобряване на проектите си.

„Армира” е перлата на туризма в източните Родопи, заглавие на интервю с доц. Гергана Кабакчиева, ръководител на проекта на община Ивайловград „Антична вила Армира”.

Отиде си Любо Цакев, съобщава изданието на 8 страница. Художникът-театрал почина малко след смъртта на сестра си – актрисата Анна Кендалова. През последните десетина години той живееше в старчески дом в Кенана.

Щетите от бедствието – 80 млн. лв., акцентира в заглавие над главата „Новинар юг”. Темата е водеща на 2 страница.

5 водни бомби в Димитровградско, водещо заглавие на 1-ва. Толкова са опасните водоеми в общината, става ясно след проведена вчера среща на концесионери с местната власт.

Палят вагена на Иван Бомбата заради комар, акцент от криминалната страница. Става дума за палежа на”Фолксваген” в димитровградския квартал Черноконево. Огненото отмъщение било заради игра на карти.

Измамници посегнаха към помощите за Бисер, челно заглавие на 4-та. Интервю с кметицата на селото Златка Вълкова.

Съкратеното производство – пръв приятел на убийците, темата на 6 страница. При тази процедура подсъдимият прави самопризнания, а съдът е длъжен да му наложи наказание под предвидения в закона минимум. Така вместо от 20 години до доживотна присъда, много често те получават под 15 г. решетки.

В родния ми Хасково има енергия, има дух. Думите са на Георги Черкелов от интервю за вестника през 2005 г. Изданието го препечатва по повод кончината на големия български актьор.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини