Трета жертва на катастрофата край Любеново

Почина 11-годишното момиченце от хасковското село Малко Градище, което се е возело на задната седалка на единия "Опел Вектра", който пострада при жестокия удар вчера между три автомобила.

Така жертвите край Любеново станаха три - мъж, жена и дете. В болницата с опасност за живота е и 9-годишната й сестричка на починалата Р.К. – М.К., която също е била в колата.

Катастрофата стана вчера около 18.10 ч. по пътя Раднево – Гълъбово, в близост до с. Любеново. Лек автомобил Опел "Вектра", с хасковска регистрация, управляван от 35-годишния З.К. от Ивайловград, губи управлението над автомобила и навлиза в лента за насрещно движение. Там се удря в насрещно движещия се товарен автомобил ДАФ, със старозагорска регистрация, управляван от 54-годишния П.П. от Стара Загора.

От удара товарният автомобил се блъска в движещия се в насрещното платно зад лекия автомобил Опел "Вектра", втори лек автомобил Опел "Вектра", с хасковска регистрация, управляван от 55-годишния К.П. от с. Малък извор, общ. Стамболово, обл. Хасково.

От удара водачът и съпругата му – Д.П., 53-годишна от същото село, седяща на задната седалка, са загинали на място.

С опасност за живота е и возилият се на предната дясна седалка – И.Г., 53-годишен от с. Орешец, общ. Харманли. Мъжът е в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора.

Шофьорите З.К. и П.П. са изпробвани с дрегер за употреба на алкохол, като техническото средство отчело на водача З.К. - 0,10 промила, а на водача П.П. – нулеви показания. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини