След сърцето, мартеница и знаме украсяват Общината в Димитровград

Върху сградата на Общината последователно ще бъдат поставени огромна по размери мартеница и знаме

Огромни мартеница и трикольор, съответно за 1 март и 3 март, ще бъдат окачени на сградата на Общинска администрация Димитровград, информираха от там. Мартеницата ще бъде поставена върху Общината утре, а трибагреникът - в навечерието на Националния празник.

Идеята е на ръководството на града, а целта е да се поздравят димитровградчани с настъпването на Баба Марта и по случай Освобождението на България на 3 март.

Социално предприятие към СУПЦ е автор на гигантската мартеница. Направата на пролетния символ е отнела четири дни, труд на три шивачки и ръководителя на направление „Шивачество” към предприятието.

40 м. полиестерен плат, 12 кг. вата и 10 кг. дунапрен са използвани за мартеницата. Тя е висока 8 м., а широчината на основите на двете фигури е 2,4 м. Формата е във вид на червен и бял пискюл, оформящи популярните Пижо и Пенда.

Българското знаме, което ще бъде окачено на фасадата преди 3 март е с височина 32 метра и 4,5 метра широко. То е ушито от друга фирма.

От Общината коментираха още, че първоначалната идея била поръчката за изработването на огромния символ да се възложи на външна фирма. После решили да се обърнат към Социално предприятие в СУПЦ, в което работят лица от уязвими групи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Част от огромната мартеница, която утре ще бъде поставена върху сградата на Общината

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини