Клиника без лиценз за кръвопреливане, оперира и убива

Клиниката, в която почина млада жена след безобидна операция, нямала лиценз за кръвопреливане

Варненското медицинско заведение „Сити клиник”, където в началото на годината почина 23-годишната Дарина след рутинно вадене на сливици, няма право да извършва кръвопреливане.

Скандалната подробност около дейността на клиниката се разгласи в ефира на TV7 от родителите и близките на Дарина. Дадоха възможност да отговори на обвинението и управителката на „Сити Клиник” Веселина Милева, но и тя потвърди безумието.

Бащата на починалото момиче заяви, че в клиниката не е имало дежурен лекар, а дежурна сестра. В частното медицинско заведение Дарина отишла по препоръка на един от най-известните специалисти УНГ във Варна д-р Димитър Гарбовски, който практикувал в окръжна болница „Света Анна”.

Майката на Дарина потресе зрителите с факта, че само две седмици след дъщеря й в клиниката е починало и детенце. Дарина си отиде от тежка кръвозагуба, ден след уж безобидна интервенция.

Семейството на починалата млада жена иска възмездие за ненавременната й смърт. Регионалната здравна инспекция и прокуратурата работят по въпроса и се очаква тяхното становище.

След като се случи трагедията и случаят се раздуха от медиите, бързо стана ясно, че д-р Габровски е извършил операцията в клиниката точно когато би трябвало да дава дежурство в болница „Св. Анна“. В Общинската болница лекарят заемаше пост на началник на отделението за уши-нос-гърло и след драмата с починалата пациентка подаде оставка, която беше приета без възражение от ръководството.

Източник: razkritia.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини