Торта с плодове

Торта с плодове

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Блатовете може да се комбинират кафяви със светли, може и само от един вид - в една опаковка са по 3 броя.

Млякото с 1 1/2 ч.ч. захар, се загрява докато се стопи захарта. Жълтъците и белтъците заедно с брашното се разбиват до хомогенност и към тях на тънка струя се прибавя млякото, като се бърка. Прибавят се ванилиите и се вари отново докато кремът се сгъсти и изглади. Приготвям всичко това в микровълнова фурна, за да избегна загаряне по дъното на съда, като от време на време, отварям и разбърквам.

Оставя се да се охлади, като се разбърква периодично, с цел кремът да не образува коричка. През това време се разбива в отделен съд размекнатото краве масло. Когато кремът достигне температура, приблизително около телесната, се излива по малко в маслото като се бърка енергично и се внимава да не се пресече.

Накисва се желатинът в малко вода и се изчаква да набъбне. Слага се в съд с вода и се стопява на водна баня, без да завира. Прибавя се към сока от компота и се оставя на хладно да стегне. Фризерът върши работа, като от време на време се разбърква. Когато започне да стяга, се изважда.

Сварява се сиропът, като се запазва горещ. Подготвят се и плодовете за украса.

Единият блат, който ще е най-отгоре, се изрязва като рамка, широк около 1.5 см, а вътрешната част се отделя. Това ще послужи като борд по ръба на тортата, за да не изтече желатинът.

Започва се да се редят блатовете, като се сиропират и се намазват с крем. Последният блат, се маже с много тънък пласт, за да послужи като фон и същевременно се залепя върху него изрязаният като рамка.

Украсява се с плодовете и върху тях се разпределя желатинът, желето става малко повече, така че може да се използва за друго. Отстрани тортата се намазва с останалия крем и се декорира с ядки по желание.

Екипът на Готвач.бг благодари на rainbow_katya за прекрасната рецепта и оригинална снимка!

Източник: gotvach.bg

Последни новини