Зеленчуци по китайски с омлет

Зеленчуци по китайски с омлет

Необходими продукти

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват 1 с.л. от водата, 1 с.л. от соевия сос, 1 с.л. от царевичното брашно и бялото вино. Добавя се соевото сирене и се оставя да се маринова за 10 мин. Добавя се 1 с.л. от зехтина. Нарязва се накиснатото китайско фиде на къси парчета.

Спанакът и лукът чайвс се режат на къси парчета. В голям уок се загрява 3 с.л. от зехтинът, където се запържва соевото сирене за 3 мин. Вади се от тигана и се слага встрани. Спанакът и лукът чайвс се запържват за 3 мин. Вадят се от уока и се оставят встрани.

Добавя се 1 с.л. от зехтина и се запържва зеленият лук. Добавят се китайското фиде, зеленчуковият бульон, останалият соев сос и 1/2 ч.л. сол. Държи се на огъня, докато сосът намалее. Добавят се бобовите кълнове.

Държи се на огъня за още 3 мин. Добавя се сместа със соевото сирене. Прехвърля се в чиния за сервиране. Яйцата се разбиват с останалата вода, царевично брашно и солта, докато станат на пяна.

Загрява се останалият зехтин в голям зехтин. Изсипва се яйчената смес, като се покрие равномерно дъното на тигана. Държи се на огъня, докато яйцата променят цвета си в златистокафяви. С голяма шатола се обръщат, за се изпържат и от другата страна.

Източник: gotvach.bg

Последни новини