Капама в тиква

Капама в тиква

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Внимателно изрязваме капака на тиквата и почистваме вътрешността ѝ от семките. Овкусяваме я с лют и сладък червен пипер, връщаме капака на място и печем около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Докато тиквата се пече, пристъпваме към приготвяне на плънката. Нарязваме трите вида месо на кубчета и ги запържваме в сгорещена мазнина. Когато месото се сотира, наливаме бялото вино. Добавяме нарязаните на едро моркови и гъби. Слагаме ситно нарязаните лук, целина, праз и магданоз.

Леко посоляваме и задушаваме до омекване на зеленчуците, след което добавяме доматеното пюре, в което сме сложили брашното. Объркваме добре и отстраняваме от огъня.

Запечената тиква се изважда от фурната. Почиства се от отделения сос и подправките и се пълни с приготвената месна плънка. Затваря се с капака и се увива плътно с фолио.

Капамата се пече около 100 - 120 минути на 200 градуса. Изважда се и се оставя да си почине поне 15 минути преди да се отстрани фолиото. Реже се на триъгълни парчета (лодки) и се поднася топла.

Източник: gotvach.bg

Последни новини