Вратни пържоли върху гъби

Вратни пържоли върху гъби

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Съвсем леко начуканите вратни пържоли овкусете от всяка страна със сол и черен пипер и намажете с растителна мазнина. Оставете в хладилник за около 30 минути, за да поемат подправките. В това време почистете гъбите и ги нарежете на филийки, а стария лук – на ситно.

В дълбок тиган, най-добре в уок, сложете част от останалата мазнина, задушете първо лука, добавете гъбите и натрошете гъбения бульон. Оставете да се задушават на тих огън за 10 минути. В това време изпечете пържолите на скара до желаното от вас ниво.

В тигана, където се готвят гъбите, ще се е образувал ароматен сос, овкусете го с кравето масло, останалия черен пипер и копъра. Долейте 1 к.ч. гореща вода, разбъркайте добре и поставяйте всяка изпечена пържола върху така приготвените гъби.

Без да разбърквате, редете пържолите една до друга или една върху друга. Захлупете с капак и оставете на тихо кипене за около 15 минути. Когато поднасяте, разполагайте пържолата и я поливайте с отделения вкусен гъбен сос. Можете да поднесете със свежа салата или задушени зеленчуци.

Източник: gotvach.bg

Последни новини