Мъфини с шоколад

Мъфини с шоколад

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са със стайна температура. Брашното и бакпулвера се пресяват, по-този начин ще вкарате повече въздух и тестото ще стане по-пухкаво.

В дълбока купа се разбиват яйцата и захарта, сместа трябва да стане на пяна и да придобие светложълт цвят. Бавно и постепенно се прибавя мазнината като продължавате да бъркате. След което добавете и млякото на тънка струйка. После прибавете брашното лъжица по лъжица като не спирате да бъркате.

Накрая нарежете шоколада на кубчета и го прибавете към сместа, разбъркайте с шпатула, а не с миксер или тел за разбиване, защото тестото може да се разпадне. Не прекалявайте с разбъркването!

С готовата смес пълните формичките за мъфини, но може и във форма за кекс или сладкиш като предварително сте я намазнили. Сместа се пълни внимателно, но не до ръба на формата, а най-много 2/3 от обема.

Печете на предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за около 15-20 минути. За да проверите дали мъфините са изпечени боцвате в средата им с клечка за зъби. И ако клечката излезе чиста то те са готови.

Източник: gotvach.bg

Последни новини