Торта с маскарпоне и ягоди

Торта с маскарпоне и ягоди

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За блата: Разбиваме яйцата заедно с захарта и брашното. Получената смес разделяме на 3 равни части, ако желаете тортата да е с три блата. Може да изпечете целия блат и след това да го разрежете. Пече се на 180 градуса за по 15 минути в кръгла тавичка, като на дъното слагаме хартия за печене, леко намазана с мазнина. Блатовете се оставят да изстинат, след като са готови.

За Крема: Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на твърд сняг и след като се надигнат добре, прибавяме 6 супени лъжици захар. Към жълтъците прибавяме другите 6 суп. лъжици захар и маскарпонето. Разбиваме ги добре, след което се прибавят към белтъците и се разбива, докато се получи пухкав крем (Този крем е подходящ и за приготвянето на тирамису).

Ягодите нарязваме на парченца, а шоколадът се настъргва.
Преди да започнем с нанасянето на крема върху блата, всеки блат напояваме с прясно мляко. Редим блат, намазваме с крема, нареждаме малко от ягодите, слагаме от настъргания черен шоколад и слагаме следващия блат. Напояваме го с млякото и отново редът е същият. Накрая намазваме цялата торта с крем и украсяваме с ягодите, шоколада и сметаната.

Добър апетит!

Източник: gotvach.bg

Последни новини