Предлагат работа за манекенки, превръщали ги в скъпоплатени проститутки

Снимка: Архив МВР

Служители на ГДБОП разбиха престъпна група, занимавала се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Целта на операцията, ръководена от Специализираната прокуратура, била неутрализиране на групата, занимавала се с набиране и склоняване към проституция и с трафик на жени с цел сексуална експлоатация, съобщава МВР.

Антимафиотите атакували луксозна къща в столичен квартал. На място те задържали организатора на престъпната група Р.Ч. на 41 г. и двамата му съучастници – П.К. на 25 г. от Кюстендил и 23-годишната Р.Л. от Русе. Според събраните до този момент данни, тримата набирали млади момичета, на които предлагали работа в известна модна агенция. Офертите били съблазнителни - участия в ревюта, фотосесии и видеоклипове. На по-късен етап започвало и склоняването на "служителките" – част от тях непълнолетни, да предлагат сексуални услуги с обещанието за добро възнаграждение. За целта били ползвани стаи в скъпи хотели, сред клиентите имало както български, така и чужди граждани. Цените на сексуслугите варирали между 500 и 1000 лв., в зависимост от предлаганите "екстри".
В хода на спецоперацията са извършени претърсвания в домовете на задържаните и в офиса на модната агенция в столицата. Оттам са иззети множество телефони, сим - карти, компютърни конфигурации и документи, големи суми пари,  както и наркотични вещества.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК , а работата по разследването продължава.

Част от момичетата, подмамени от офертата за работа като модели към известна модна агенция.

Снимка: Пресцентър МВР

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини