148 населени места останаха без ток заради силния вятър

В резултат на силните ветрове, достигащи на места до 100 - 120 километра в час, в Североизточна България без ток са 148 населени места.

Това съобщиха от електроразпределителното дружество "Енерго Про".

От ранните часове на деня екипите на електроразпределителното дружество локализират и отстраняват повреди по въздушни линии средно и ниско напрежение.

Най-много населени места без електричество има в област Силистра - 37 села. В Разградска област без ток са 33 населени места, в област Добрич - 27, Шуменска област - 24, в областите Русе, Търговище и Велико Търново - по 8, а в област Варна - 3 населени места.

Всички аварийни екипи на компанията са мобилизирани и снабдени с необходимото оборудване за отстраняване на повредите. 

Дружеството е мобилизирало допълнителен ресурс от квалифициран персонал и техника, който е насочен към районите с най-голям брой повреди, допълват от "Енерго Про". 

Ръководството на дружеството е в постоянна връзка с местната администрация за синхронизиране на действията и максимално бързо справяне с усложнената обстановка.

Оранжев код е обявен за 7 области на Северна България заради силен вятър - Врачанска, Монтанска, Плевенска, Великотърновска, Русенска, Разградска и Силистренска. 

За по-голямата част от страната е обявен жълт код, а само в три области ще бъде зелен - това са Кюстендилска, Благоевградска и Смолянска, където не се очакват опасни ветрове. 

С бурните въздушни течения от запад и северозапад ще нахлуе и студен въздух.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини