До края на 2017-та завършват 3/4 от ремонта на пътя Димитровград-Хасково

    3/4 от пътя Хасково - Димитровград, който се ремонтира в момента ще бъде завършен до края на 2017 година, съобщи шефът на Областното пътно управление Радостин Ламбрев. Той бе част от инспекцията на Областния управител Станислав Дечев, който днес провери как вървят строителните дейности на 10-километровата отсечка.

    Освен асфалтиране, предвидено е и оформяне на банкети, канавки, поставяне на обезопасителна манитела. По настояване на Дечев по цялото трасе на пътя между двата града ще бъде поставена такава мантинела между платната, за да се ограничи забраненото завиване и да се избегнат пътни инциденти.

    Областният управител коментира, че има сигнали в личния си фейсбук профил за това, че участъкът пред комплекс „Елинор“ е неравен и тресе. 

    "Искам да уточня, че този път не е пуснат реално в експлоатация и работата по платното продължава. Строителите ме увериха, че ще отстранят проблема и към момента на цялостното завършване на обекта, няма да има неравности и некачествено изпълнени дейности“, допълни Станислав Дечев. По думите му, във времето от април до септември по пътя Хасково- Димитровград за едно денонощие минават над 14 хиляди коли.

    "Това е изключително голямо натоварване, затова е важно този път да бъде безопасен, а ремонтът качествен. Казвам го и във връзка с предстоящия Ден в памет на жертвите на катастрофи- 19 ноември", уточни Станислав Дечев. Той припомни, че през последните години на този път са ставали няколко тежки катастрофи. Според данните на полицията, тази тенденция вече е отминала и за последните две години между Хасково- Димитроваград няма загинали хора, а броят на тежките катастрофи е намалял, поясни още Областният управител.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ед
      Един
      7 -2
      16:16, 17 ное 2017
      То да тресеше само на Елинор.... песен ще е! Това което е изградено е неравно и има множество пропадания! Ако това бъде платено и пуснато в експлоатация е един огромен пример за некачествено и строителство със силни съмнения за корупция!
    • 2
      .
      .
      0 0
      18:37, 18 ное 2017
      Как няма жертви??Миналата година какво се случи помните ли?
    • 3
      Хх
      ххх
      0 0
      11:52, 20 ное 2017
      Фирмата , която прави пъте е на Делянчо Добрев!!!
    Последни новини