Раздават хранителни помощи на социално слаби в Димитровград, те – недоволни

Изображение 1 от 5

    1 962 души от община Димитровград имат право на европейски помощи под формата на хранителни продукти. Раздаването им започна в края на миналата седмица в офиса на БЧК – Димитровград и ще продължи до края на април. В града такава помощ ще вземат 1 258 човека.

    Хранителният пакет включва 7 кг. леща, над 3 кг. стерилизан грах, 1,1 кг. рибни продукти, 2 кг. лютеница, доматено пюре, бисквити и мед. От него могат да се възползват лица и семейства, получавали месечна помощ за отопление през изминал отоплителен сезон, както и майки-осиновителки с месечни помощи, лица и семейства, получили помощ за първокласници и др.

    При получаване на хранителните продукти е нужно да се представи лична карта. Списъците на нуждаещите се изготвят от Социално подпомагане.

    Потребителите на помощта обаче са недоволни. Разказаха, че в нея липсва захар, олио, макарони и други продукти, които са били включени в предишни траншове. От БЧК-Димитровград обясниха, че това се дължи на различни обжалвания на обществените поръчки за доставчиците.

    Помощта, която не бъде получена от нуждаещите се, ще бъде раздавана на социални домове в общината.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Dg
      Dgi
      2 -1
      00:13, 3 апр 2018
      Презервативи им раздавайте на орките, презервативи...
      Няма смисъл да давате условия на един паразит да съществува, какъвто е мангото...
      На САПУН!!!
    Последни новини