"Отрязаха лентата" на 6 обновени училищни дворове

    Новата учебна година в Димитровград бе открита с напълно нови дворове в шест димитровградски училища - ОУ „Алеко Константинов“, ПМГ „Иван Вазов“, Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“, ОУ „Васил Левски“, СУ „Любен Каравелов“, ОУ „Пенчо Славейков“. Стойността по проекта е малко повече от 6 млн.лв. и е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г.

    Във всяко училище има ново изградено мултифункционално игрище за баскетбол и волейбол, игрище за футбол и лекоатлетическа писта за бягане. В СУ „Любен Каравелов”, ОУ „Пенчо Славейков” и ПЕГ „Д-р Иван Богоров” има изградени игрища за тенис на корт, а в останалите три училища - площадки за тенис на маса. Възстановена бе и уникалната релефна карта в СУ „Любен Каравелов”. С обновяването на училищните дворове създадохме една здравословна, естетична и привлекателна среда за децата, отчете на заключителната пресконференция, ръководителя на проекта г-жа Клавдия Тончева.

    Участие в пресконференцията взе и кметът на община Димитровград, г-н Иво Димов. В шестте училища се обучават над 70% от учениците в община Димитровград, което ги прави едни от най- важните учебни заведения в общината и основни звена в образователната ни инфраструктура. Модернизацията на материалната им база със създаването на оптимални условия за спорт ги превърна в желана среда за прекарване на свободното време не само на децата, а и на активните хора, които живеят в близост до училищата, отчете социалната значимост на проекта, кмета на града.

    В двора на СУ Любен Каравелов“  се състоя церемония за символичното „Рязане на лента“ за успешното приключване на проекта за обновяване на училищните дворове в шесте училища в Димитровград. Директора на училището Валентин Христов изрази специалните си благодарности към кмета на общината за осъвременената база. Сред официалните гости на церемонията бяха Областният управител на Хасковска област Станислав Дечев, кмета на община Димитровград Иво Димов, началника на Регионалното управление по образование – Хасково г-жа Христина Боева, общински съветници и много граждани.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини