По-млад аватар може да оглави генералския проект. Преглед на печата

24 часа

По-млад аватар може да оглави генералския проект

Опитът с партията на Георги Първанов не е много оптимистичен и затова се върви към друга схема - създаване на формация, оглавена от човек, който много прилича на самия Радев, но без никакво пряко участие на самия президент. Достатъчно било да се усеща, че е нещо, което Радев одобрява и е против Бойко Борисов.

Много е рано сега да се говори за нова партия около президента, той дори не е преполовил мандата си, коментират все пак опитни политически наблюдатели. Много митове около неродената му партия обаче вече обикалят.

Първият е, че в дъното на организацията е бившият зам.-шеф на червената група Жельо Бойчев и това е една от причините той да напусне БСП. Да, ама не! Първо, защото той все още не е напуснал парламента. И второ, защото дори да го направи, вече заяви, че ще продължи да работи за партията си.

Труд

БСП ще иска вот на недоверие за здравеопазването

Националният съвет на БСП реши ПГ на "БСП за България" да внесе вот на недоверие срещу правителството за здравеопазването, съобщиха от партията. Това решение бе взето заради влошаващото се състояние на здравеопазването и намерението на управляващите да правят реформи, които ще натоварят допълнително финансово всеки български гражданин, а качеството на здравните услуги няма да се подобри.

Монитор

МВР купува още 56 нови камери за контрол на движението по пътищата

MВР ще купи над 50 нови камери за контрол на движението по пътищата. Това беше обявено в Габрово при откриването на националното състезание "Полицай на годината", на което присъства вътрешният министър Младен Маринов.

В Габрово министър Маринов откри националното състезание "Пътен полицай на годината", което се провежда за 26-и път. За превенция на ПТП-та ще бъдат доставени нови 56 камери като процедурата за закупуването им вече е стартирала.

Стандарт

Руснаци инвестирали над 3 млрд. лв. в недвижими имоти в България

Инвестициите на Русия в недвижими имоти в България са над 3 млрд. долара. Това каза в предаването "Седмицата" по Дарик радио руския посланик Анатолий Макаров. Той заяви, че руските инвестиции в жилища в България заемат най-голям дял от пазара с 53 на сто.

Посланикът каза още, че Русия не вижда заплаха в лицето на България. Макаров не може да си обясни защо някои българи се чувстват заплашени от страната му заради руските имоти тук. По думите му този страх бил измислен от някого и той сигурно е "зад океана".

Според руския посланик властите във Великобритания са измислили случая "Скрипал", за да отклонят вниманието на обществото от трудностите около Брекзит. Русия предложи съвместно разследване на нападението срещу Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия на 4 март 2018г. в английския град Солсбъри, но ни беше отказано, допълни Макаров. "Как ние ги обиждаме, не мога да разбера", коментира още руският посланик. Той попита и защо точно във Великобритания се е случило, а не във Франция например, намеквайки отново за измислен сценарий, който цели да разсее темата с проблемите при излизането на страната от ЕС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини