Стъпвал ли е човек на Луната? Астрономи от БАН разясняват в 38-о училище истина ли е или конспирация

Стъпвал ли е човек на Луната? На този въпрос ще отговарят астрономи от БАН пред четвъртокласници от софийското 38-мо училище и техните родители. Те са поканени, след като урок на учителка предизвика объркване у децата и гняв у някои родители.

В годината, когато светът отбелязва 50-ата годишнина от стъпването на човек на Луната, учителката Лидия Булева показала пред децата филмчета с различни версии, включително, че стъпването на човешки крак на Луната не само, че не се е случвало, ами е невъзможно и твърдението е конспиративно.

След като разгневен баща се свърза с медиа, за да се противопостави публично на твърдението и да изрази възмущението си, OFFNews потърси позицията на Министерството на образованието. Оттам уточниха, че твърдението не е на учителката, че тя е прожектирала филмчета, след което е опровергала твърдението за конспиративната теория. Но децата може би са останали объркани от противоречащите си тези във филмите и са запомнили шокиращата. От МОН признават, че може би така поднесен, урокът не е бил съобразен с възрастта на децата и способността им да осмислят всичко показано. Те подчертават, че е имало разговор в тази връзка между директорката и учителката.

По-рано тв "България Он Ер" цитира учителката с думите: "Всъщност не е възможно човек да стъпи на Луната", казва учителката Булева и привежда неоспорими доказателства. - "Аз съм гледала телевизия, чела съм книги, разбира се с предварителното уточнение съм подходила, че не всичко, което го пише в интернет и по вестниците, е вярно."

За да не останат все пак децата с грешно впечатление, вчера от училището са поканили астрономи от БАН, които ще изнесат нов урок за стъпването на човека на Луната.

 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Гг
    Гг
    8 -3
    14:47, 19 яну 2019
    Ако Говедаров бяха стъпвали нямаше цял свят още да се мотае а вече щеше да е там.Холивудски джендем.
    • Ил
      Илия
      1 0
      15:30, 21 май 2019
      Комунистически сайт, комунистически коментари...
  • 2
    R
    R
    3 -4
    18:18, 19 яну 2019
    Мурзилките не могат да понесат загубата на ватниците.
Последни новини