Плащаме данъците си с отстъпка до края на април

Гражданите и юридическите лица, които заплатят своите данъци в пълен размер до края на месец април, ще се ползват от 5% отстъпка, съобщават от администрацията на Община Димитровград.
 
Намалението важи за данък недвижими имоти и данък МПС. Освен на касите на отдел "Приходи" плащането на данък сгради и такса битови отпадъци може да се извърши и по електронен път през сайта на община Димитровград или ПОС терминал. От началото на тази година плащането на данъците към Димитровград може да се извърши и през интернет системата Epay от страната и целия свят, както и през касите на Easypay.
 
Всеки гражданин може да провери дължимите суми на сайта на община Димитровград в раздел "Е-услуги" - "Справки за дължими данъци и такси". След задължителното въвеждане на Общия регламент за защита на личните данни GDPR от 25.05.2018г., филтрите при справка по електронен път на данъците на гражданите изискват въвеждането освен на ЕГН за физически лица или булстат за юридическите, също и входящият номер и датата на декларация от предходни години. Входящия номер и датата са вписани в съобщението, изпратено от отдел "Приходи" на общината до всеки гражданин.  
 
Моторните превозни средства, които нямат отразена екологична категория в големия талон на автомобила се счита, че няма екологична категория и облагат с най-висока ставка на данъка. За да бъде определена категорията, собственика трябва да се снабди с документ от производителя или официалния вносител на марката за България, като предостави същия на сектор "Пътна полиция" за корекция на данните в талона.
Работното време на отдел "Приходи" е всеки делничен ден от 8.30ч. до 17.00ч. без прекъсване.
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ее
    ее
    0 0
    12:00, 12 фев 2019
    абе вие добре ли сте. Каква декларация за местен данък . жилище или кола.
    Що не вземете да си платите вашите данъци и ще видите че без партийната еPay нищо не става. Далавера на наша фирма.
Последни новини