Кой, къде, кога да гледаме тази вечер на наградите "Оскар" 2019

Остават броени мигове до връчването на 91-вите награди "Оскар" на бляскава церемония в Лос Анджелис. Връчване на статуетките на американската киноакадемия ще се проведе тази вечер в холивудския "Долби тиътър" и ще започне в 3 ч. българско време в нощта срещу понеделник, 25 февруари.

В България те ще бъдат предавани от "Кино Нова", като тяхното студио ще започне още 23.30 ч., а излъчването на церемонията - в 3:00 ч..

Съдейки по прогнозите на букмейкърите, "Рома" и "Зелената книга" са основните претeнденти за отличието най-добър филми. "Рома" е с коефициент 2/7, следван от "Зелената книга" с 9/2. Третото място на "Фаворитката" в залозите с коефициент 8/1 е и британският начин на букмейкърите да покажат, че няма начин Академията да гласува за британско заглавие в тази категори, но пък изненади винаги са възможни и историята го доказва.

Без водещ, но с множество гости

На сцената водещ няма да има за първи път от 1989 г. насам, но организаторите на церемонията ще се опитат да забавляват зрителите в залата, а и пред телевизионните екрани с изпълнения на групата "Куин" и Адам Ламбърт, както и с голям списък от знаменитости, поканени да представят номинациите и наградените. Сред тях Хавиер Бардем, Анджела Басет, Емилия Кларк, Самюел Л. Джаксън, Джеймс Макавой, Мелиса Маккарти, Джейсън Момоа, Даниел Крейг, Крис Еванс, Тина Фей, Дженифър Лопез, Франсис Макдормънд, Гари Олдман, Ейми Полър, Мая Рудолф и Чарлийз Терон.
 

Музикалните изпълнения на сцената ще включват още дуета на Лейди Гага и Брадли Купър към хита Shallow от "Роди се звезда", а Бет Мидлър ще гостува, за да изпълни песента The Place Where Lost Things Go от "Мери Попинс се завръща".

С нов график и правила

И докато първите награди "Оскар" преди 90 години са били с продължителност около 10 минути - времето необходимо да се раздадат статуетките в основните категории, то сега организаторите се опитват да съберат събитието в рамките на уговорените 3 часа, което е с 30 минути по-малко от предходни години. Тогава обаче рейтингите на церемонията бяха високи, а през последните тенденцията е гледаемостта да намалява драстично.

Затова и на официален обяд в началото на февруари всички номинирани бяха предупредени, че трябва да се придържат към кратки речи и че ако надвишат 90 секунди, те ще бъдат прекъсвани.

"Планираме много вълнуващо откриване. Няма да минем директно на това как хората благодарят на агентите си", коментира президентът на телевизията ABC Кари Бърк.

Анализаторите очакват да видят как точно липсата на откриващ диалог ще бъде компенсирана, за да покрие отсъствието на водещ, да спести време, но и да задържи вниманието на публиката.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта

Последни новини