Кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи провеждат в Димитровград

„Учи в България, завладей света!" - третото национално издание на превантивната кампания на НАТФИЗ срещу интелектуалната емиграция на младите българи ще бъде представена в Димитровград.

Целта на кампанията е заедно да предложим на децата си достойна алтернатива, за да останат и да се развият, като пълноценни специалисти и личности в собствената си страна.

Проектът вече започна с Национално турне в Стара Загора (8 и 9 април), Велико Търново (17, 18 и 19 април) и продължава в девет от градовете в страната: Димитровград (19 и 20 април), Хасково (21 и 22 април),   Сливен (22 и 23 април), Пазарджик (23 и 24 април), Пловдив (24 и 25 април), Благоевград (30 април), Шумен (13 май).

На 20 април от 11.00 ч. и 14.00 ч. в Общински драматичен театър „Апостол Карамитев” – Димитровград, младите жители на града, ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят спектакъла на абсолвентите „Актьорство за куклен театър“ на доц. Майя Енчева – „Бяла приказка“.

На 20 април от 19.00 ч. при „Вход свободен!“ ще се проведе среща с водещи преподаватели на Академията. Присъстващите ще получат безплатни  консултации, кандидатстудентски материали и ваучери за 10% отстъпка при посещаването на кандидатстудентските групови консултации в София (през юни и август).

„Учи в България, завладей света!“ не е проект единствено на НАТФИЗ, а на цялото ни общество, доколкото въпросът „Можем ли заедно да предложим на децата си достойна алтернатива, за да останат и да се развият като пълноценни специалисти и личности в собствената си страна?“ засяга болезнено всички ни.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини