23 докладни ще обсъждат димитровградските съветници днес

23 точки включва проекта за дневен ред на редовното заседание на Общински съвет - Димитровград, което ще се проведе днес в зала "Гросето". Местните парламентаристи ще обсъждат докладни за продажба на недвижими имоти, общинска собственост, както и Годишния мониторингов доклад за 2018г. за изпълнението на Общинска стратегия за развитие на социалните услуги в община Димитровград 2016-2020г.

Очаква се да бъде приета програма за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца с изявени дарби, както и създаване на комисия за изработване на проект на Наредба за условията и реда за отпускане на стипендии на студенти от община Димитровград

В дневния ред е включена и докладна за откриване на процедура за определяне на съдебни заседатели за Районен съд – Димитровград за мандат 2020 – 2024 г. и правила за нейното провеждане, както и избор на комисия за изготвяне на предложения за съдебни заседатели за Районен съд град Димитровград.

На днешната сесия ще се обсъжда и отпускането на еднократна финансова помощ по Наредба № 30 на двама нуждаещи се жители на община Димитровград, както и опрощаване на дължими държавни вземания на трима жители на Общината.

Последната точка, по която местните парламентаристи ще вземат решение, е за свикване на Общо събрание на ВиК ООД-Димитровград, в което Община Димитровград е съдружник, за дата 06.06.2019г. от 11:00 ч.

Още подробности за взетите решения - очаквайте по-късно.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини