Иво Димов пита гражданите за тегленето на кредит за ремонти на Културния дом и театъра

Кметът на Димитровград Иво Димов кани на обществено обсъждане гражданите, които да дадат мнението си дали общината да тегли кредит за ремонт на сградите на две от емблематичните културни институции в града.

Става въпрос за Културен дом „Химик“ и сградата на театър „Апостол Карамитев“. Общата необходима сума по заема, който трябва да бъде изтеглен е около 926 хиляди лева.

За ремонта и реставрацията на „Химик“ общата одобрена сума е за близо 3,7 млн.лв., а за основното обновяване на драматичния театър трябват 2,4 млн. лева.

Според инвестиционните проекти и за двата ремонта 85 % от нужното финансиране ще бъде осигурено от безвъзмездна финансова помощ от ОП „Региони в растеж“ . Остават за покриване по 15 %, или 368 хил.лева по проекта за театъра и близо 558 хил.лева по ремонт на Културния дом. Предложението е те да бъдат набавени чрез дългосрочен кредит през няколко фонда при средна годишна лихва 1,04 % и  срок на погасяване на дълга от 102 месеца.

Публичното обсъждане ще се проведе на 7 юни от 17 часа в зала „Гроссето“, но в крайна сметка общинските съветници ще имат последната дума за тегленето на заема.

Красимира Славова

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    На
    Наблюдател
    5 -2
    17:24, 4 юни 2019
    Необходимо е!
  • 2
    Ми
    Мина
    1 0
    20:17, 5 юни 2019
    Каква дейност развива културен дом "Химик" всъщност. Да не би само да прави сянка на такситата , които спират до него.Ако е само това,много скъпа сянка ще е.
  • 3
    Ho
    HOW I GOT MY LOAN
    1 0
    13:46, 12 яну 2021
    Изпаднали ли сте във финансовата криза, търсите пари, за да стартирате собствен бизнес или да плащате сметките си? Ние всички видове заеми с ниска лихва от 2% кандидатстваме сега по имейл на: (bestloanonlineservice@hotmail.com) или WhatsApp Us на +1 443 281 3404
Последни новини