Поход срещу рака на гърдата ще се проведе в Димитровград

Благотворителен поход срещу рака на гърдата ще се проведе утре на 13-ти юни в Димитровград. Той ще тръгне в 19: 00 часа от новата автогара срещу бул. „България“. Похода ще стигне до площад „Поезия“, където от 19: 30 ч. ще стартира концерта в подкрепа на каузата. Участие ще вземат фолклорните групи „Гайтани“, „Гайтанчета“, „На мегдана“, Балетна школа „Калея“ и ВГ „Слънчогледи“ при ОП „Детски и младежки център“.

Кампанията е подкрепена от AVON. През 2018 г. в Димитровград се проведе най-големият благотворителен концерт в страната, който превърна регион Хасково в най-големият дарител в кампанията на AVON за България. Тази година градът събрал най-много средства ще получи допълнително 10 000 лв. от компанията за ремонт на хасковското онкологично отделение.

Целта на организаторите е да популяризират каузата и дадат повече гласност на борбата срещу рака на гърдата. Много често на събитията им идват и дами, засегнати от коварната болест, които получават своевременна подкрепа и насоченост към фондация „Една от 8“ на Нана Гладуиш. Всяка година AVON прави дарения на фондацията, за да бъде оказвана психологична подкрепа, консултации с психолог, закупувани и изпращани на засегнатите жени сутиени, тюрбани и други.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини