7 °C

Как да работите с човек, когото не харесвате

В идеалния случай ще работите това, което обичате, ще печелите от него достатъчно и ще сте обградени от готини хора, които ще ви карат да ходите на работа с желание. Идеалният случай обаче е като перла в пустиня. Възможно е да работите нещо, което ви допада и да изкарвате добри пари от него, но за съжаление, няма как да си избирате всички колеги.

И как се работи с човек, когото не харесвате? Трудно, но не и невъзможно. Ето какво можете да направите:

Идентифицирайте с какво точно ви дразни

Мързелив ли е, прекалено много говори, натегач е, мрънка, постоянно се оплаква… списъкът с качества, които може да не харесвате е огромен. Когато осъзнаете защо не харесвате съответния човек, веднага ще видите дали можете да преодолеете проблема или да го „излекувате“.

Говорете с него

Понякога директният диалог очи в очи може да има позитивно влияние и този човек да промени малко държанието си в офиса или спрямо вас. Друг път може да се наложи да опитате с намеци или заобикалки. При всички случаи си струва да инвестирате някакво усилие в решаване на този проблем, тъй като очевидно ще работите заедно.

Съберете доказателства

Ако причина за вашето дразнение е неговото отношение към работата или начинът по който (не)я върши, можете да се обърнете към някого на по-високо ниво. За случая ще ви трябват обаче доказателства. Започнете да събирате неоспорими аргументи защо този човек трябва да бъде порицан или преместен.

Дистанцирайте се от него

Ако той е просто колега от офиса, може да успеете да го игнорирате и да не общувате с него изобщо. Лошото е, ако е директно във вашия екип и трябва да работите по проекти с него. Тогава единственото решение е да влизате по-рядко в интеракция с него и то само по работни въпроси.

Крайни решения

Ако работата с този човек е толкова нетърпима имате две опции – да се съюзите с други колеги, които също не го харесват и заедно да вгорчите живота му на работа. Това отнема доста време, енергия и носи негативни емоции. Или можете да поставите ултиматум на ръководството – аз или той/тя, който обаче може да не бъде добре приет и да не сработи във ваша полза.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини