Мнозинството кърджалийци са против придвижването на каруци в центъра на града, сочи анкета

Мнозинството кърджалийци са против придвижването на каруци в центъра на града, сочи анкета на сайта Кърджали бг вести. 73,7% от респондентите включили се в допитването споделят, че не приемат колите с конска тяга да се движат из централните улици. Едва 5,3 на сто са на противоположното мнение. Също толкова смятат, че трябва да се разрешава придвижване само на каруците с регистрационни табели. 15,8 % споделят ,че не могат да преценят казуса.

  От Община Кърджали информираха сайта Кърджали бг вести, че за каруците има строго определен маршрут през центъра на града. Той им осигурява достъпа до „Топливо”, тъй като те извършват за там основните си курсове.

В момента общината се опитва да се справи с нов казус. Собствениците на каруци не използват новата стоянка до пасарелката ,а се връщат на кръговото на Пазара въпреки ремонта.Поради това има много оплаквания. От общинска контрола ежедневно извършват проверки.

Проблем е и нерегламентираното извозване на строителни отпадъци, за което също има множество сигнали.

Макар, че общината има успех с налагането на регистрационни табели на колите с конска тяга, все още тази практика не е масова.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини