Говори мъжът, който забърква „чудодейния“ лек в дома си

Светослав Стаматов, който забърква „чудодейния“ лек в дома си в Бургас, заяви пред bTV , че не става дума за белина и хлорният диоксид не трябва да се бърка с натриевия хлорид.

„Внушението, че става въпрос за едно и също нещо е нелепо. Изрекоха се редица неистини и искам да ги уточня”, каза Стаматов.

По думите му хлорният диоксид не лекува нищо. Продуктът е дезинфектант, който чисти вируси, гъбички и паразити. Трябвало да се приема правилно.

Стаматов не бил нито лекар, нито химик, а човек, който споделя информацията за хлорния диоксид и опита си с други хора, които искат да го прилагат върху себе си.

Според него химикът от БАН, поканен да коментира темата, не бил компетентен. С него се били свързали редица академици, които искали да разберат за какво става въпрос.

Въпросният препарат се препоръчва като „много ефикасен“ при рак, аутизъм, болни бъбреци и още куп болести. В САЩ, където е особено популярен, вече има седем смъртни случая след приемане на веществото и правителството започна информационна кампания да не се пие белина.

В позиция на Министерството на здравеопазването по темата се посочва, че препаратът е токсичен при поглъщане и причинява тежки изгаряния на кожата и увреждане на очите.

Хлорният диоксид (ClO2) е силен окислител, използван за пречистване на вода и избелване. В отговор на бързото му популяризиране, още през 2010 г., директорът на Информационния център за отрови на Нови Южен Уелс предупреждава, че използването на продукта е „като да пиеш концентрирана белина“, а употребилите разтвора проявяват симптоми, съответстващи на разяждане, като повръщане, стомашни болки и диария. Натриевият хлорид, основна съставка на ММС, е отровен химикал, който при поглъщане може да предизвика остра бъбречна недостатъчност.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    До
    Доволен клиент
    2 -3
    15:50, 23 авг 2019
    Пишете глупости отново прочетете нещо запознайте се и тогава пишете ... Аз съм изключително доволна благодарение на този човек вече от години само хапчета за глава пия всичко карам на крак и се чувствам по здрава от всякога .. преди това всеки месец бях на антибиотик и хапчета.. Да много е силно и да трябва ДА ЗНАЕШ как се приема .. а относно смъртните случай в сащ Те там са прости като галоши сигурно са надигнали шишенцето направо без да прочетат инструкции...
  • 2
    Ар
    Архимед
    0 0
    00:47, 24 авг 2019
    Аз дори и хапчета за глава не пия щото още си ми служи верно ама журналиста писал статията да си ги пие защото твърдението че "натриевия хлорид" е отрова е неверно! Това си е познатото бяло вещество под името готварска сол.
Последни новини