БСП-Димитровград избра своя кандидат кмет, отворени са за местна коалиция, но без ГЕРБ

    Днес се проведе общинска конференция на социалистическата партия, на която бяха обсъдени и начартани приоритетите на партията за развитието на община Димитровград.

    Чрез гласуване бе издигнат и кандидатът за кмет на община Димитровград от местната левица и това е Георги Стайков, настоящ шеф на местния отдел Приходи.

    На конференцията, освен за кмет на общината, бяха гласувани и подредени и първите места в листата за общински съветници, както и някой кандидати на села в общината, включително и за град Меричлери.

    На пресконференцията за журналисти, социалистите обявиха първите 10 места в листата си за общински съвет, като председателят на партията Койчо Николов каза, че поставените цели за общински съвет са минимум удвояване на общинските съветници в следващия местен парламент от 4 на 8 души.

    Подредбата на първите 10 места в листата за общински съветници на коалиция за България за предстоящите местни избори в Димитровград е следната:

    Първото място е за председателя на местната структура Койчо Николов, 2-ро място заема кандидатът за кмет на БСП Георги Стайков, 3-то място е за Тодор Тодоров, настоящ общински съветник, 4-то място е за младежкия лидер на партията Пламен Панев, 5-то място е представител на гражданската квота, безпартийния кандидат Николай Янев, 6-то място в листата заема Ангел Георгиев, който е земеделски производител от с. Горски Извор и досегашен общински съветник, на 7-мо място е Бойчо Димитров, досегашен съветник, на 8-мо място е Сашо Спасов, 9-то място е за Иван Караиванов и 10-то място е за Иван Ганев.

    За пръв път от 16 години, след четири поредни мандата като общински съветник, Димитър Петров - бившия председател на местната структура на БСП, няма да участва като кандидат на местните избори. Той е взел сам решение, че е време да преотстъпи мястото си на други, вече подготвени кандидати, и никога за него не е било самоцел да участва в управлението на Общината.

    Никола Николов ще бъде кандидата на БСП за втория град в димитровградска община, Меричлери. Утвърдените кандидати от конференцията за селски кметове са :

    село Горски Извор - Ангел Георгиев

    село Странско - Хубен Пончев

    БСП заявиха, че са отворени за коалиция на местно ниво с организации, които искат да подкрепят кандидата им за кмет Георги Стайков и имат сходни виждания за развитието на Общината и на Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Ло
      локомотива
      26 -4
      17:09, 24 авг 2019
      Боже господи ,георги-буркански кандидат за кмет, е това вече е извращение.Няма по корумпиран и по голям авантаджия от него.Още си мисли че живее в комунизма.
    • 2
      Ha
      hahaha
      23 -5
      17:12, 24 авг 2019
      Как можахте да издигнете този корумпиран мушморок?!? Защо не издигнахте Желева? Нафталиновци! Единственото ми обяснение, че герб са ви подкупили!
    • 3
      На
      Наблюдател
      17 -1
      17:41, 24 авг 2019
      Слаба ракия са!
    • 4
      Ji
      jiji
      15 -2
      18:40, 24 авг 2019
      Жалка работа, то вече нямат млади и подходящи хора за нищо.
    • 5
      Ст
      Стоян Минков
      12 -2
      03:19, 25 авг 2019
      Издигнете Сашо Спасов да се оттърва малко!! И той е авантаджия!!!
      • Yu
        yutr
        7 -2
        23:41, 25 авг 2019
        баш него ли...не му ли стигат Лафкките на Люба
    • 6
      Ня
      Някой
      8 -8
      08:59, 25 авг 2019
      Желева...само тя може да имести Иво Димов.
    • 7
      Gr
      Grazdanin
      10 -16
      12:25, 25 авг 2019
      Познавам Георги Стайков лично по добър професионал... Виж коментара
    • 8
      Гр
      Гражданин
      15 -8
      12:39, 25 авг 2019
      Познавам Георги Стайков лично по добър професионалист от него няма и като, данъчен инспектор и като служител на общината. За кого друг да гласувам освен за него. За Иво Димов ли? Нека кмета да тозмедиен герой да Ви обясни как направи централната алея, ремонта козметичния колко струва, а в действителност колко излиза разликата къде е в ПП ГЕРБ разбира се. Да разкаже и за купената си диплома, да каже и за това защо избираемо пред циганската махла в Радиево се сменят бурдюри и плочки, да обясни и за проблема с водоподаването. Да каже и за това как определиха непрозрачно фирмите превозвачи. Ха да го видя. Защо да гласувам пак да е медийна звезда и да се гуши още един мандат ли? Не стига край.
    • 9
      Яс
      Ясен Петров
      23 -2
      13:25, 25 авг 2019
      Кой е големият бизнесмен Иван Евлогиев ?
      30 години човек на др. Шишков (лека му пръст ). Комсомолски работник . 16 фирми- всички в банкрут , че и банка дори. Задължения към много фирми и физически лица. Липса на поне едно работещо негово предприятие на територията на Димитровград. Силен в изпълненията "Поручик Галицин" , спортно-културни програми, без тези проекти да работят днес.

      ПИТАМЕ: ТОВА ЛИ Е БЪДЕЩИЯТ КМЕТ НА ДИМИТРОВГРАД?
    • 10
      Хр
      Християн Колев
      21 -6
      13:46, 25 авг 2019
      Иво Димов." Малко известният" човек , който излъга димитровградска община , че има диплома за висше образование в момента на избирането му. 98% от всички обществени поръчки се печелят от фирми , близки до партия ГЕРБ (Цветан Цветанов) . Като пример можем да посочим проекта за градският център (алея), който беше реализиран без обществено обсъждане (пл".Поезия"). Бяха похарчени много пари без обсъждане на проекта , без участие на архитектурният съвет (мнимо обсъждане) , в резултат на което много елементи от този проект не се ползват от жителите на Димитровград. По наша информация цената на една пейка на която никой не сяда по алеята е около 800 лв. Така е и с многото други елементи , за които са похарчени европейски и държавни пари. Питаме има ли реализирана обществена поръчка с участие на общински съветници, при реализацията на европейски, държавни и общински проекти. Питаме колко общински фирми са били преките изпълнители на тези общински проекти и кои са те. Питаме тази информация не поражда ли елементи на корупция против ,която се бори цялата държава начело с Бойко Борисов и Цветан Цветанов.
    • 11
      Ре
      Рени
      15 -6
      09:58, 26 авг 2019

      Страхливи комунисти, продадохте се на ГЕРБ отново, издигате компрометиран кандидат, който е от текущото управление на Димов да застане срещу него и да се "бори" за кметския стол, Все пак Димов му е давал хляба 8 години и явно ще продължи да му го дава. Това значи че сте в ръцете на ГЕРБ и ви е страх да си надигнете главата от калта. Само не знам дали ви заплашват или ви подкупват, но доколкото са ми ясни подходите на ГЕРБ вероятно са ви заплашили и ви е страх да си надигнете главата от пумията в която сте затънали!

      • Re
        re:
        3 -1
        14:49, 26 авг 2019
        Самите шайкаджии от ГЕРБ са комунисти, така че все тая.
    • 12
      По
      по гнусен
      11 -5
      10:21, 26 авг 2019
      Значи тва както сам може да се обезглавиш,така и цяла партия се обезглавява.Това ако не е политическо самоубийствено продажничество-здраве.Дотам ли паднахте-палячовци,да се продавате като проститутки на ГРОБ.Затова Димов ще спечели ,ама този път с 85 процента и никой няма да ви е виновен.Като няма нормален кандидат си принуден да гласуваш за по елитната ку,,,,ва.Измет сте всички,срам ме е че живея в този град,жал ми е за децата ни и за старите хора.Авие си правете ремонти,усвоявайте пари да може след време тотално като обезлюдите града поне някой лев да изкарате като има какво да разпродавате-корумпирани смешници.
    • 13
      Не
      Нещастници
      8 -3
      17:43, 26 авг 2019
      Подкупени или сплашени? Всъщност няма значение в случая. Абсолютни нещастници. Единствено Виолета Желева имаше някакви шансове да се бори срещу нещастника Димов. Сега му подарявате още време за крадене и довършване на града. За чий тръбяхте, че Желева била единодушно избрана. Със същия успех можеше да издигнете кандидатурата на някой нещастен сульо. Както Борисов каза преди време за избора на Плевнелиев " и магаре да посоча, пак ще го изберат". Всички сте маскари! Ама теглим ние, щото вие сте си получили продажната цена. Ивчо сега ще му порасне още повече работата и ще се вихри безнаказано.
      Пфу
    • 14
      Нито БСП e подкупена , нито сплашена, а и въобще не може да се нарече самоубийство на партията това .
      Да на провелата се конференция на местната левица, пред делегатите ясно самият Стайков заяви , че е заплашен от Иво Димов и ще бъде уволнен . Да Той категорично заяви пред хората, че е напълно наясно с това и го приема и въпреки всичко (уволнение , заплахи ит.н) е съгласен да бъде независимият кандидат издигнат от БСП. Относно Виолета Желева , уважаеми читатели на тази публикация искам да Ви кажа , че е достоен човек и не се отказа от поетите ангажименти към хората ,като народен представител. Всичко ,което сте прочели до сега бяха слухове или информация на не правилно запознати колеги , които избързаха с грешната информация и публикуваха , че Виолета е кандидат на Левицата за кмет. Относно Стайков- Самият той на конференцията ясно заяви , че приема като своя програмата на БСП и ще я спазва до край и ще се бори заложените приоритети в нея да бъдат изпълнени през неговият мандат.
    Последни новини