Левски стигна до минимален успех над Локомотив Пловдив

Левски успя да победи Локомотив Пловдив с 1:0 в среща от седмия кръг на Ефбет Лига, играна на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов". Единственото попадение бе дело на Найджъл Робърта в 59-ата минута, а на актива на "сините" имаше и две греди.

Така 26-кратните шампиони са с актив от 16 точки, следвани от Лудогорец с 14. Разградчаните обаче играят утре срещу Славия като домакини.

През първото полувреме Левски имаше леко предимство, но голове не паднаха. Живко Миланов стреля от фаул в 21-ата минута, но топката рикошира в стената и мина над горната греда.

При последвалото центриране от корнер Каргас стреля опасно с глава след центриране от корнер, но Ожболт изби преди Паулиньо да засече топката в мрежата. Гостите нямаха сериозни възможности пред Миятович, докато Левски в последните секунди се размина с попадение.

Аржентинецът Мазурек стреля от над 20 метра, но Луков плонжира и изби топката от долния ляв ъгъл. Последва центриране на Станислав Иванов, Езе изби с глава нагоре, след което Луков не прецени ситуацията и коженото кълбо се отби в горната греда.

За късмет на вратаря обаче тя попадна в Мабембана и той изби, а не в Райнов, който беше до него. В 50-ата минута Горанов проби и стреля, но Луков боксира.

Атаката за Левски продължи, а Паулиньо майсторски финтира Илиев, след което центрира остро пред вратата на "черно-белите". Там Езе изпревари Робърта и при опита да избие удари дясната греда на своя вратар.

Мазурек беше спрян от несъществуваща засада, а в 55-ата минута Луков спаси нов удар на Паулиньо. Четири минути по-късно Робърта изправи публиката на крака. 21-годишният футболист пое центриране на Миланов и с диагонален изстрел вкара третото си попадение в първенството.

Той беше изпуснат от Езе, а Мабембана закъсня и Луков трябваше да вади топката от мрежата си. До края на двубоя "сините" имаха териториален превес, но до нови попадения не се стигна.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини