Цената е най-голямата изненада в iPhone 11

Изображение 1 от 3

    Apple обяви новите си iPhone модели във вторник вечерта. По-традиция от есента на 2011 г. това се случва няколко месеца преди празничния сезон. Новите телефони идват с по-бързи чипове, по-добри камери и по-издръжливи батерии от миналогодишните – не малки подобрения, но нищо авангардно и революционно. Най-важната новината от снощната премиера всъщност се оказа цената, пише CNBC.

    Производителят представи три модела, като стартовата цена на най-евтиния от тях – iPhone 11, ще е 699 долара, или с 50 долара по-малко от предшественика си. Стъпката има смисъл и цели да привлече повече клиенти към продуктовата гама на компанията. Продажбите на телефоните на Apple видимо страдат, като през последните години се наблюдава отлив на желаещи да си ги купуват. Анализаторите отчитат като един от основните фактори за това именно цената. Не е случайно, че компанията дори спря да отчита продажбите на iPhone.

    Иначе устройството се явява наследник на iPhone XR. Той идва с по-добра камера и по-бърз процесор. Apple явно залага на фото функциите в телефона и му добавя втори обектив – 120-градусов ултраширок. Основната камера пък може да се похвали с отвор на блендата f/16, което позволява по-добро снимане при по-слаби светлинни условия. Предната камера също получава подобрение и мегапикселите вече са 12. 

    В добавка на това устройството идва с един час по-издръжлива батерия, по-бърз Face ID и новия чип А13 Bionic. Той разполага с 6.1-инчов LCD дисплей, корпус с алуминиева рамка и стъклен заден панел. iPhone идва в 6 различни цвята.

    Pro версиите

    Apple представи и още два телефона. Те са от висок клас и за първи път отличава имената им с думата „Pro“. Става дума за iPhone 11 Pro и по-голямата версия iPhone 11 Pro Max. Цените им стартират съответно от 999 долара и 1099 долара.

    Устройствата се явяват наследници на iPhone XS и iPhone XS Max. 

    Те идват не с две, а с три камери, като освен нормален и ултраширок, вече ще разполагат телефото обектив с 2х оптично приближение. Освен хардуер, компанията е внедрила и софтуерни подобрения в снимането. Така например компанията добавя специален Night Mode режим за нощни сцени, какъвто Android телефоните имат от години.

    11 Pro е с 5.8-инчов OLED дисплей, а по-големият 11 Pro Max – с 6.5-инчов OLED дисплей. Те също имат A13 Bionic чип, а що се отнася до батерията – производителят обещава съответно 4 и 5 часа повече живот, което става възможно благодарение на повишената с 15% енергийна ефективност на чипа.

    Източник: economic.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фо
      Фото
      1 0
      12:12, 12 сеп 2019
      Имате грешка. Бленда f/16 не е за слаби светлинни условия.
    Последни новини