Два заема за над милион ще гласуват на последното си заседание местните съветници

Два краткосрочни заема за над 1,2 милиона лева се очаква да изтегли община Димитровград. Това става ясно от две докладни, внесени за обсъждане в ОбС от кмета Иво Димов.

И двата заема са за финансиране на допустими разходи за изпълнение на проекти по програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A „Гърция – България 2014-2020”.

Проектът „Прилагане на иновативни техники за подобряване качеството на питейната вода в градските области“  е на стойност 1 326 971 лв., от които 474 242 лв. е стойността на финансирането за Община Димитровград. В докладната се предлага проектът да се финансира с краткосрочен инвестиционен заем от Фонд ФЛАГ ЕАД в размер до 410 000 лв. за покриване на допустимите разходи по проекта, преди те да бъдат верифицирани и възстановени на Общината от Управляващия орган на програмата.

Вторият проект, по който Общината е кандидатствала и одобрена за финансиране, е проект “Интелигентна медицина” (SMART_MED), чиято обща стойност е 2 275 606 лв., от които 1 307 647 лв. е стойността на финансирането за Община Димитровград. И за този проект се предлага финансиране с краткосрочен инвестиционен заем от Фонд ФЛАГ ЕАД в размер до 850 000 лв.

И двата заема ще със срок на погасяване от 12 месеца, като се очаква на редовната си сесия на 24-ти септември, ОбС да възложи и делегира права на кмета на Община Димитровград да подпише договорите за кредит с Фонд ФЛАГ ЕАД.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини