Ексклузивно: Зад кадър от следващата хитова продукция с Уил Смит

Hа 11 октомври в кината връхлита новият екшън трилър БЛИЗНАКЪТ на всепризнатия режисьор и носител на „Оскар“ Анг Лий („Животът на Пи“, „Планината Броукбек“, „Тигър и дракон“). Суперзвездата Уил Смит влиза в ролята на елитния наемен убиец Хенри Броган, който става мишена на мистериозен млад таен агент – негово собствено копие. Образът на 23-годишния Уил Смит е изцяло дигитално създаден на 100% от актьорското изпълнение на едноименния актьор.

Благодарение на използваната революционна нова технология двамата участват в ръкопашен бой един срещу друг в невероятно двойно изпълнение. „Гледаме Уил, който се изправя сам срещу себе си от преди 30 години“, коментира продуцентът Джери Брукхаймър. „Това не е подмладяване или лицево проследяване, а изцяло дигитално творение. Всяка сълза, всеки удар, всичко, което виждате, е Уил Смит“, допълва специалистът по визуалните ефекти Бил Уестенхофер. Самият Уил Смит също коментира своето историческо двойно изпълнение: „Когато го видях за първи път, беше много особено. Това бях АЗ. Взирах се в идеалната 23-годишна версия на самия себе си. Сякаш някой беше премахнал всички недостатъци. Това ще промени начина, по който се гледат и правят филми“.

В продукцията участва и Клайв Оуен, влизащ в ролята на Клей Варис – безскрупулния шеф на програмата за клониране. Той стои зад създаването на Младши. Бенедикт Уонг е Барън, бивш колега и близък приятел на Хенри. Мери Елизабет Уинстед е младата агентка Дани, чиято задача е да следи Хенри, но става негов съюзник.
В официалния трейлър на БЛИЗНАКЪТ виждаме повече и от кръстеното от Анг Лий „байк-фу“. Уил Смит и... Уил Смит завихрят истински дуел с мотори по улиците на Картахена, Колумбия. Но има ли как да победиш, когато се изправяш срещу самия себе си? Именно идеята човек да преследва самия себе си стои зад екшъна, който всички очакваме тази есен.

Трябва да се отбележи и че филмът щe бъде излъчван на 3D+. Това е нов и обещаващ дигитален формат, предлагащ 60 кадъра в секунда – двойно повече от от стандартните за филм 24 кадъра. С 60 3D изображения, които се прожектират всяка секунда и произлизащи от кристалночист мастър, заснет със 120 кадъра в секунда, предлаганата картина е по-близка от всякога до това, което вижда човешкото око, вкарвайки зрителя директно във филма. Повече кадри означава по-голяма дълбочина, което позволява на зрителите да виждат и да получат много повече от образа. Тази комбинация от изпълнение и екшън на по-високо ниво, която може да бъде видяна в 3D+ и HFR, доставя на зрителя емоционалното пътешествие и визуалния спектакъл точно така, както режисьорът го е замислил. Повече за тази нова технология може да видите във видеото по-долу. БЛИЗНАКЪТ ще бъде излъчван от 11 октомври в кината на 3D+ in HFR, 2D, IMAX и 4DX.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини