"Пазителите на Тракия" ще се грижат за опазване на околната среда

    Опазването на околната среда и  въвличането на младите хора в дейности по опазването на зеленото бъдеще на региона е целта на проекта “Пазителите на Тракия“, в което участват учениците от ОУ “Пенчо Славейков“.

    В края на месец септември в училището се създаде Екоклуб, който обeдини ученици от 7 клас с общи интереси към състоянието и опазването на средата, в която живеем.

    Дейността на клуба се оказа доста привлекателна за много момичета и момчета от училището. Учениците  се ентусиазираха и пожелаха да работят за ново отношение към опазването на околната среда, проявиха емоционална ангажираност към екологичните проблеми.

    В процес на разработване е лого на клуба, даване на  име на клуба и уточняване на инициативите за по-добра екологична среда в училището, както и предаване на опита на по-малките ученици.

    Проектът  „Пазителите на Тракия“ обединява в партньорство ОУ „Пенчо Славейков“, читалище „Нов път“ в с. Добрич и училище в гр. Узункюпрю в Турция. В процеса на реализиране учениците ще преминат обучение по екология с преподаватели от водещи български университети,  ще бъде разработен наръчник за защита на околната среда, в който учениците ще опишат идеите си за опазване на природата с минимални усилия. Учениците от еко клуба ще се запознаят с политиките на индустриалните компании в региона за опазване на околната среда.  Ще бъде създадена „Зелена стая“, която ще подпомогне изучаването на природните науки. Съвременното оборудване ще даде възможност за учене чрез преживяване.

    Ще бъде създадена съвременна ферма за цветя, като ще се използва компост, направен от биоматериали, събрани от учениците в закупения компостер.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини