Елитни преподаватели преподават ментална аритметика в Кърджали, откриват център

    Елитни преподаватели преподават на подрастващите в Кърджали ментална аритметика. В събота те откриват специален център. Тандемът Йорданка Чавдарова и Мариана Милева преподават за да развиват финната моторика на двете полукълба на малките кърджалийчета.Главната цел е развитието на мозъка от ранна детска възраст. Това сподели за Кърджали бг вести Йорданка Чавдарова,дългогодишен директор на Езиковата гимназия и специалист по информатика. Първият въведен курс е ментална аритметика - методика за хармонично развитие на детето с помощта на специални упражнения с абакус и практика за по-бързо устно смятане.  Вид ментална математика, с която по време на занятията у детето протича важно за неговото развитие активиране на мозъка вследствие на едновременна работа на двете полукълба при смятане. След него е въведен курс за бързо (скоростно) четене.

    Експертите адаптираха класическата методика за бързо смятане с абакус за съвременните деца и включиха в занятията системи за поощрения и и геймификация.

       Йорданка Чавдарова каза още,че менталната аритметика позволява концентрация на вниманието, инициативност и увереност, фотографска памет и бързо смятане наум.

     Чакаме деца и родители,които проявават интерес в събота в нашия център.От 10 часа приемаме по-малките кърджалийчета,а от 11,30 по- големите,желаещи да се обучават,каза още Йорданка Чавдарова.

    Ще бъдат проведени шоу уроци.За тези които проявават интерес адресът на центъра е  ул.”Васил Априлов”6Б,офис 6.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини