Митко Минев в Кърджали: Да приближим семейството към Ротари

Изображение 1 от 5

    Да приближим семейството към Ротари. Към това призова в Кърджали дистрикт гуверньорът на дистрикт 2482 –България Митко Минев. Той гостува на ротарианците от Ротари клуб Кърджали и се запозна с осъществени от тях проекти. По време на работните срещи Минев бе категоричен,че по време на неговия мандат клубовете в страната ще отделят подобаващото внимание на семействата на своите членове.М инев препоръча две от ротарианските сбирки през месеца да бъдат изнесени извън клубните зали сред членове на семействата. Дистрикт гуверньорът призова също своите домакини да работят още по- активно с младите хора, както в своите семейства, така и в общността. Предизвикателствата на нашето съвремие могат да се решат само с подкрепата на младите хора, на тяхната инициативност и креативност, подчерта Митко Минев. Той посочи, че е добре в клубовете да има приемственост, като се привличат млади хора с добра професионална експертиза, включително и деца на ротарианци.Той отдели специално внимание на разговор с представители на Ротаракт и Интеракт клубовете в Кърджали. Отдели внимание и на ветераните,някои от които участвали в чартирането на Ротари клуб-Кърджали през 1997 г. От тяхно име пастпрезидентът Садула Хаджиев подчерта „Не сме забравени и не сме забравили”.

      По инициатива на президента на Ротари клуб Кърджали Христина Тодорова, Митко Минев разгледа монумента на митичния тракийски певец Орфей на входа на Кърджали.Той бе съпроводен от асистент дистрикт гуверньорът на зона 9 Мехмед Исмаил и членове на борда на клуба в Кърджали.Арх.Станислав Луков разказа, че скулптурата е дело на известния български творец Крум Дамянов. Първоначалният замисъл бил тя да се постави край морето, после на Пампорово, озовава се на Паничково, където е повалена. По инициатива на Ротари клуб Кърджали е поставена на входа на града. Реставрирана е от скулптура Захари Хайтов.

      Митко Минев посети и Общински детски комплекс, където по инициатива на Ротари клуб Кърджали в партньорство с Община Кърджали бе ремонтирана концертната зала. За партньорството с ротарианците разказа директорката на ОДК Златка Пеньова. Дистрикт гуверньорът прояви голям интерес към проекта „Заедно на един мост”, който се осъществява съвместно с ротарианци от Одрин и Комотини. Разгледа експонираната във фоайето на ОДК фото изложба, представяща проекта. Той подчерта, че децата са надеждата на обществото и проектите на ротарианците в Кърджали заслужават адмирации.

      Митко Минев е юрист,родом от Велико Търново. От 2003 г. е в Ротари. 3 години е бил асистент дистрикт гуверньор. Дистрикт гуверньор е за България за ротарианската 2019/2020 г.

      В момента в страната съществуват 89 Ротари клуба със 1969 члена. Ротаракт клубовете са 30,  а Интеракт-39. Процентът на жените в клубовете непрекъснато се увеличава и в момента е 23 на сто.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини