Д-р Емил Караиванов: На балотажа разчитам на разума на асеновградчани. Не очаквайте друг призив, не търсете пазарлъци при мен

Д-р Караиванов, напрегнати дни преди балотажа текат. Вашият опонент на втория тур заяви в интервю тази седмица колко сериозно било финансовото състояние на община Асеновград. Вие многократно сте заявявали обратното, как ще коментирате това?

Категоричен съм, че е въпрос на лична и политическа почтеност това да разпространяваш умишлени неистини с цел манипулации, които да обслужват един или друг човек. В случая изявленията на моя опонент целят точно това. Но за негово съжаление и за успокоение на асеновградчани – това е лъжа. Наложените финансови корекции на община Асеновград по европейския проект за т. нар. „Воден цикъл“ са значително по-малко от обявената от него сума. Тепърва община Асеновград ще ползва механизми да намали и въпросните 5, а не 7 милиона лева. И не говори никак добре за онзи, който не знае как или не желае това да се случи. Що се отнася до манипулацията за дълговете на община Асеновград, хайде да бъдем адекватни и интелигентни и по тази тема. Община Асеновград ползва банкови кредити при доказано публично оповестени най-изгодни и почти безлихвени условия. Трябва да си управленец от други времена или икономически неподготвен човек, за да наречеш инвестиционните кредити дългове. Защо община Пловдив е горда, че всичките си инфраструктурни проекти е направила единствено с общински кредити?! Това са общински политики на управление през 21 век във всяка работеща община.

Отново като огласена позиция на вашия конкурент на балотажа се намеква, че високият брой невалидни бюлетини били съмнителни, както и гласовете във ваша полза в циганската махала. Какъв е коментарът ви?

При други обстоятелства толкова некоректни и умишлено непочтени твърдения дори не бих коментирал. Не бих фиксирал квартали с етикет за етноси, както няма да го направя и по повод сериозния вот, който моят опонент е получил например в населени места с традиционно преобладаващ избор в полза на Движението за права и свободи. И то при положение, забележете, че партията на моя опонент няма свой кандидат за кмет на самото населено място. Ще се въздържа от внушения, защото всеки има право да го тълкува, както реши. Що се отнася до невалидните бюлетини ще припомня, че толкова бяха и на местен вот преди четири години, и това е проблем на изискванията и спецификата на интегралната бюлетина, но не бих обиждал никой избирател за това.

На кого ще разчитате за подкрепа на балотажа в неделя, 3 ноември?

Ще разчитам на вота на асеновградчани. Не очаквайте друг призив. Няма дори да реагирам на онези вече пуснати в обръщения спекулации кой и срещу какво щял да даде подкрепата си. За два управленски мандата съм доказал, че всичките политически подкрепи, на които съм разчитал, са били публично подписани и спазвани. Не търсете и не очаквайте пазарлъци при мен. Още повече, че асеновградчани видяха, че мога да продължа достойно позицията си на кмет, дори когато една управленска коалиция в местния парламент се разпадне. Няма да приема внушения за етнически или националистически настройки, за разделяне на асеновградчани до степен на обществено противопоставяне. Желая и ще устоявам най-доброто за Асеновград. Хората ще изберат кое е то и в чие лице го разпознават.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Последни новини