Новак Джокович застава на пътя на Григор Димитров в Париж

Григор Димитров излиза срещу световния №1 Новак Джокович в полуфинален мач на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Париж. Българинът си осигури среща с четирикратния първенец във френската столица след серия от четири поредни победи и силно представяне.

Двубоят между двамата започва в 15 часа българско време.

За Димитров участието е първо на полуфинал в Париж, след като в предходните шест години отпадаше в трети кръг и никога не беше преминавал тази фаза. В кариерата си българинът за шести път ще играе на полуфинал в "Мастърс" категорията и дотук спечели само в Синсинати през 2017 г.

С представянето си в Париж бившият №3 в света затвърждава доброто си представяне във втората половина от сезона. Това е втори полуфинал за него от август насам, като от US Open насам балансът му е 11 победи и пет поражения.

Димитров достигна до полуфинала след победи над Юго Умбер, Давид Гофен, Доминик Тийм и Кристиан Гарин. Само в откриващия си двубой българинът даде сет на съперника си, като го победи след обрат.

"До момента всичко се развива фантастично за мен. Радвам се да бъда отново на добро ниво, да се върна на централния корт и да играя добри мачове. Семейството ми е до мен, което ми дава допълнителни сили. Надявам се да изиграя още два мача в Париж", каза Димитров преди полуфинала.

Победата над Гарин позволи на Димитров да си гарантира завършек на годината с положителен баланс, след като турнирът в Париж е последен за него. Дотук той има 22 победи и 20 поражения. Освен това победата над чилиеца връща българския тенисист в топ 20 на световната ранглиста. Виртуално той заема 19-ата позиция.

Съперникът му Джокович почиваше в първия кръг, след което победи Корентен Муте , (7:6, 6:4), Кайл Едмънд (7:6, 6:1) и Стефанос Циципас (6:1, 6:2). Сърбинът е финалист в Париж от 2018 г.

Димитров и Джокович са се срещали общо девет пъти дотук, а световният №1 има само едно поражение срещу българина. То дойде през 2013 г. в надпревара именно от "Мастърс" 1000 серията в Мадрид и от тогава е в серия от шест поредни победи. Последният мач между тях беше през 2018 г. в Синсинати и беше решен в три сета.

На полуфинал двамата са се срещали само веднъж - "Уимбълдън" 2014, когато Джокович спря устрема на Димитров в драматичен четирисетов сблъсък. През сезона Джокович доказва добрата си форма с баланс от 51 победи и девет поражения, като дотук спечели и четири титли Australian Open, мастърса в Мадрид, "Уимбълдън" и Токио"

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини