В пълно единодушие съветниците приеха единственната кандидатура за председател на ОбС Димитровград

    Новият председател на Общинския съвет в Димитровград за втори пореден мандат е Гергана Кръстева от ГЕРБ. Кръстева предвождаше и досегашния общински съвет през предходните 4 години.

    Днес на пъвото тържественно заседание, на което официално се заклеха и встъпиха в длъжност новите общински съветници и кметове на община Димитровград, бе избран и новият председател на общинския съвет - Гергана Кръстева. Преди избирането на председателя, водещ на събранието по традиция бе най-възръстният общински съветник Митю Вълчев, който даде ход на процедурата по избор на председател на ОбС Димитровград.

    Номинацията бе само една и тя бе за Гергана Кръстева, след което се организира таен вот, където всички 33-ма общински съветника дадоха своя глас. Очаквано, всички гласове бяха за единствената кандидатура, която спечели с 29 гласа  "ЗА" , а 4 бюлетини в урната бяха обявени за невалидни. Така новият общински съвет на Димитровград се сдоби с своя председател.

    Въпреки зявеното вчера намерение на Стефан Димитров, който бе кандидат за кмет и е настоящ общински съветник от коалиция "Движение Заедно за промяна" - втората по големина съветническа група в местния парламент, да издигне кандидатурата на Валентина Кунева за председател на Общинския съвет, днес не изпълни своята заявка и групата си замълча по време на предложенията.

    Гергана Кръстева встъпи в длъжността с думите: "Да бъдеш председател на Общински съвет е изключителна привилегия, още повече подкрепена от толкова голям брой общински съветници, но освен привилегия, тази длъжност е и изключителна отговорност. Тази отговорност е за личните действия, които аз като човек, жена, майка и съпруга проявявам в ежедневието си и като действия, които проявявам като председател на Общински съвет. За мен беше изключително удоволствие да работя с всички вас, които бяхте членове на предходния общински съвет и всички те знаят, че мото на моята дейност е диалога и разумните решения. По този път ще продължа и в настоящия общински съвет, като за всички нови общински съветници искам да кажа, че винаги могат да разчитат на моята подкрепа, на моите знания и не на последно място на екипа, който създадохме през предходния мандат. Екипа от предходния мандат с гордост искам да представя като обучен, квалифициран, можещ и приятелски настроен към всеки общински съветник."

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини