Тодор Атанасов остава кмет на Каснаково, потвърди съдът

Тодор Атанасов от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ остава кмет на димитровградското село Каснаково. Това става ясно след решение на Административния съд в Хасково.

Делото бе образувано по жалба на другите двама кандидати за кмет на селото - Янка Ванева от ПП ГЕРБ, която получи 34 гласа и независимият Андон Андонов – с 58 гласа. Те поискаха от съда да отмени решението на ОИК – Димитровград и да обяви за недействителен избора на новоизбрания кмет, получи подкрепата на 169 души.

След разглеждане на процеса, състав на Административен съд – Хасково е потвърдил решението на ОИК, с което въз основа на получените данни от протокола на СИК, Тодор Атанасов е обявен за избран за кмет на село Каснаково.

След обсъждане на възраженията на оспорващите, изложени в подадените от тях жалби, както и на направените доказателствени искания, анализирайки относимите нормативни разпоредби и фактите по делото, съдът е достигнал до извода, че при провеждане на избора за кмет на Каснаково не са били допуснати нарушения, които да водят до изборен резултат, различен от обявения с обжалваното решение. При служебно извършената проверка за законосъобразност на решение №231/28.10.2019 г. на Общинската избирателна комисия – Димитровград, съдебният състав е приел становището, че то е издадено от компетентен орган, съобразно административно-производствените правила на Изборния кодекс, в изискуемата от закона форма и в съответствие с приложимия материален закон.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Мо
    Моника петкова
    3 -2
    10:10, 14 ное 2019
    Браво мите с теб сме ако ти трябва нешто ела дето даваме колите под наем рента кара е мой нали знаеш
  • 2
    Ил
    Илю Каснаковеца
    3 -1
    18:19, 14 ное 2019
    Гашоглания кмет да вземи и да направи една томбола и да даде по една кола за избирателите си! Преди изборите в читалището обещаваше на поразия и сега ще го видим какви яйца ще ги снесе„
Последни новини