Безсмислени имейли: не просто дразнещи, а и с огромен въглероден отпечатък

Спрете! Не изпращайте имейла! Не поднасяйте благодарностите си и не си разменяйте шеговити съобщения. Ако го направите, ще увеличите въглеродния отпечатък. Бъдете груби и не отговаряйте на съобщенията – спасете планетата!

Изследване на компанията OVO твърди, че британците изпращат над 64 милиона излишни имейла на ден, и че ако възрастните във Великобритания изпратят с един благодарствен имейл по-малко, ще спестят над 16 433 тона въглерод на година – еквивалента на 81 152 полета до Мадрид или на 3 334 дизелови автомобила на пътя.

Но как може един скромен имейл да унищожи планетата? Когато пишете, компютърът ви използва електричество, когато натиснете бутона “изпрати” той преминава през мрежата, а за нейното функциониране също е нужно електричество. В крайна сметка съобщението бива съхранено някъде в облака, а тези центрове за данни използват голямо количество електричество. Обикновено ние хората не се замисляме за това , защото компютърът не отделя дим, но въглеродният отпечатък на информационните технологии е огромен и все по-нарастващ.

Източник: theguardian.com
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хаха
    3 0
    17:55, 28 ное 2019
    Да ви видя сега всичките много модерни хора дето искате да садите дървета!Готови ли сте да се откажете от модерните си телефони, облачните услуги, фейсбука и всякакви подобни щуротии за да спасите природата?Защото Земята си отива, бавно и сигурно!
Последни новини