Стоянка Мутафова - Пътник между звездите

"С голямо прискърбие научих за загубата на Стоянка Мутафова – изключителна личност и творец. Призвана да дарява своя безграничен талант, обичана безрезервно от публиката. Успяваше да покаже по удивителен начин, че истинският извор на непрекъсващата и ярка човешка енергия е себераздаването. Надарена с удивителната сила на таланта, изпълнена с обич и уважение към всеки зрител – така десетилетия наред Стоянка Мутафова владееше сцената на голямото изкуство. Тя се превърна в негов символ. С нея всяка зала и всяка публика ставаше голяма, значима, одухотворена. Тя остава златна епоха в българския театър и кино", написа в официалната си страница президентът Румен Радев по повод кончината на голямата наша актриса.

"Светла й памет на Стоянка Мутафова! Отиде си един изключителен мил и добър човек. Тя винаги ще бъде от символите на българския театър. Поклон!", почете паметта й премиерът Бойко Борисов.

"Днес любимата на поколения българи актриса е вече между звездите!", скърбят от Съюза на артистите и цитират думите на любимата Стоянка: "Не усетих кога се изтърколи моето столетие… Шарено и цветно беше то, наситено с големи събития, с мащабни личности около мен. Винаги го приветствам с "Добър вечер", но е рано да му кажа "Лека нощ"… Имах един кюнец като дете, криех го под леглото, и вечер гледах през него като през телескоп. Бях си набелязала няколко небесни тела и си фантазирах какво ли е там. Баща ми на шега ме наричаше "Пътник между звездите"."

Поклон пред светлата ѝ памет!

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини