ЕГ „Христо Ботев” отличена с Европейски знак за качество

На 6 декември 2019 г  в  Интер Експо  Център, гр.София    се проведе   конференция „20 години Център за развитие на човешките ресурси – „Еразъм+“ – „Changing lives, Opening minds“.На официалната церемония пред повече от  350 участници   ЕГ „Христо Ботев”-гр.Кърджали    бе удостоена със сертификат за качество  за  отличена работа и  успешно изпълнение на проект по Програма „Еразъм+“. Наградата бе връчена от г-жа Янка  Такева- Председател на синдиката на българските учители.

Проектът на Езиковата „Европейска мисия „Образование” бе сред проектите с най-висока оценка за изпълнение като получиха поздравления лично от директора на ЦРЧР г-н Петьо Кънев.Осъществяването  му  даде  възможност на 8 педагогически специалисти от ЕГ “Христо Ботев” гр. Кърджали да  придобият нови знания и да надградят умения, свързани с тяхната ежедневна практика. Повишавайки своята квалификация, учителите-участници в  структурни курсове  реализираха цели, свързани както с тяхното индивидуално развитие,  така и с развитието на училището като институция, отговаряйки   на нуждите на образователната общност.  

По време на форума    се направи обзор на осъществените през годината дейности и на успехите, постигнати в сферата на европейските програми за образование и обучение в България.   Участниците  имаха възможност да обменят идеи и да споделят бъдещи  творчески планове

Официални гости на конференцията бяха  еврокомисарят Мария Габриел,   Красимир Вълчев, министър на образованието и науката  и Красен Кралев, министър на младежта и спорта.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини