Новият министър на околната среда и водите е Емил Димитров-Ревизоро

Емил Димитров-Ревизоро е новият министър на околната среда и водите. Той поема мястото в кабинета на Борисов от разследвания за водната криза в Перник и подал оставка Нено Димов
 
Димитров е предложение на ВМРО. Името му беше обявено от вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов след разговорите днес на коалиционните партньори при при премиера Бойко Борисов.
 
Каракачанов обяви, че от ВМРО не приемат Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки години назад. „Той потвърждава графици, които му подават от ВиК, които не са пряко подчинени на МОСВ.“, коментира лидерът на ВМРО.
 
Каракачанов посочи, че загубите на вода от язовира до водопреносната мрежа в Перник са близо 12 милиона кубически метра на година. „В тази ситуация той си е подал оставката и утре или вдругиден тя ще бъде гледана в Парламента", посочи военният министър по повод гласуването на оставката на Нено Димов и предложеният на поста Емил Димитров.
 
Каракачанов отбеляза, че основната задача на Емил Димитров, който поема поста в ековедомството ще бъде да се заеме с проверките във водния сектор. „Тотални проверки и ревизии на цялата система не само в Перник, но и в другите градове заради ситуацията, която води до опасността от подобно положение, като това в Перник.“, посочи Каракачанов.
 
Новият министър на МОСВ Емил Димитров  е родом от Перник. Завършил е Института за хореография и музикални кадри и се е занимавал в първите години на професионалната си кариера като хореограф с народни танци. По-късно завършва и Висшия икономически институт и работи като ревизор. В началото на 90-те години постъпва в  Министерството на финансите и Държавния финансов надзор.  В политиката влиза през гражданското обединение за борба срещу корупцията към движение "Гергьовден".
 
През 2001 г. е назначен за началник на Дирекция "Митници" в правителството на Симеон Сакскобургготски. По-късно е освободен от поста.
Той е бил депутат в 43-то Народно събрание от Варна с квотата на Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО. 
В 44-то НС е представител от Шумен от листата на коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО.
 
Още откакто името му се завъртя в пространството, като евентуален наследник на Нено Димов през миналата седмица, коментарите в социалните мрежи не спират в негативен план.
 
Някои от екоактивистите дори се шегуват: При този избор, освен да подхванем подписка за връщането на Нено Димов на министерския пост.
 
Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Шм
    шменти капели
    0 0
    12:59, 14 яну 2020
    Аз на теб, ти на мен.
  • 2
    Ми
    митничаря
    0 0
    14:57, 14 яну 2020
    Митничарю, господарю и другарю , печен си като многократно уволняван и после възстановяван митничар. Знаеш всички тънкости на занаята.
  • 3
    По
    Порчо
    0 0
    16:19, 14 яну 2020
    Този е виден специалист по водите и водоснабдяването! Ама как наду бузите и заглади косъма, откакто е в коалиция с тиквените калинки!
Последни новини