Концерти, на които си струва да отидем през 2020 година

Да, отминалата 2019 беше богата на събития и концерти - както в България, така и в Европа.

У нас свириха "Dead Can Dance", в съседна Гърция и в Сърбия - "The Cure", имаше "Hills of Rock" в Пловдив, имаше, Стинг, имаше какво ли не...

Даже Криско със симфоничен оркестър имаше.

Само Азис не излезе да изпълни някоя оперна ария, за да е пълно щастието, но това е тема за друг разговор.

На старта на новата 2020 година, особено в първите дни на януари, когато ни спохожда следпразничната депресия, няма нищо по-добро за повдигане на настроението от това да планираме къде да отидем през тази година и кой концерт на любим изпълнител или група да посетим.

За това от екипа на Offnews Култ ще ви предложим различни интересни концерти, фестивали и събития - както у нас, така и в Европа.

А вие изберете къде и какво да посетите, защото и тази година ще има голям избор от събития.

Днес започваме със събитията, които предстоят в следващите месеци в България.

31 януари е денят, в който можете да посетите концерта на Guitar Orchestra Barcelona. Концертът ще зарадва всички любители на фламенкото и горещите ритми, а програмата залага на класици на испанската музика като Исак Албениц и Мануел де Файа.

Концертът ще се състои на 31.01.2020 в Зала 1 на НДК.

На 7 февруари рок динозаврите "Сигнал" планират да зарадват феновете си с концерт в клуб "Music Jam" в София.

Предстоят концерти на Рут Колева (зала България, 15.02) и голям концерт на Петя Буюклиева (25.03.2020, зала 1 на НДК).

Любителите на твърдия звук ще бъдат зарадвани от концерта на немските прогресив дет метъл машини "Obscura", които ще свирят на 20.02.2020 (каква дата, а?) в клуб Mixtape 5, като в концерта ще участват още бандите "God Dethroned", "Thulcandra" и "Fractal Universe".

И за да не ви дойде много дет метъл, ето нещо по-благо - Ал Бано и Ромина Пауър се събраха и идват да ви попеят "Феличитааааа" - това ще се случи на 19 март 2020 в зала 1 на НДК. Пийте по едно просеко, настържете на ситно пармиджаното и тичайте за билети, защото след това предстоят още култови събития.

На 28 март у нас пристига Ричард Маркс. Неговото шоу ще се състои отново в Зала 1 на НДК.

А концертът на Ара Маликян, който издаде съвсем наскоро убийствен албум "Royal Garage" (и вътре има парче със Серж Танкиян от SOAD), ще можете да гледате на 16 март в София (зала 1 на НДК), 17 март във Варна (Дворец на културата и спорта) и 19 в Пловдив (Комплекс С.И.Л.А.)

Любителите на класическата музика ще могат да се насладят на рядко изпълняваната творба на Антон Брукнер "Grosse Messe", която ще прозвучи под палката на Йордан Камджалов на 21 февруари в Зала България (с начало на концерта 19,30 часа).

Събитието на месец януари обаче за класическите меломани без съмнение е предстоящия концерт на световноизвестния пианист Иво Погорелич на 26 януари в Зала България. Той ще представи пред българска публика Концерт за пиано и оркестър от Роберт Шуман, а във втората част Софийска филхармония под палката на маестро Найден Тодоров ще изпълни Седма симфония от Бетовен.

С това изчерпваме днешното концертно ревю, а следващата седмица ще ви предложим и концерти и събития, които ще се случват извън границите на България в следващите месеци.

А сега тичайте за билети и зарежете тази следновогодишна депресия.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини