Какво очакваме от времето, качеството на въздуха и събитията днес в Димитровград

Изображение 1 от 2

    Въпреки синоптичните прогнози, днес Димитровград осъмна с положителна температура от +3 градуса. Очаква се през деня температурите да стигнат до 9-10 градуса, не се очакват валежи, но ще има умерено силен вятър, според синоптичната прогноза.

    Независима мрежа показва замърсяването с ФПЧ в Димитровград

    Качеството на въздуха е с индекс за замърсяване с фини прахови частици РМ10 - 40 µg/m3 при максимална норма от 50 µg/m3 в сутрешните часове, според независимата мрежа за отчитане качеството на атмосферния въздух.

    Според данните от АИС „Раковски“– Димитровград на РИОСВ, запрашеността с РМ10 е 21 µg/m3, всички показатели на отчитане са в норма, като през вчерашния ден тя е отчела повишаване на запрашеността след 24 часово прекъсване на подаване на информация към световната мрежа за следене на качеството на въздуха на сайта aqicn.org. Максималните отчетени от нея стойности са 63 µg/m3 при, допустима норма от 50 µg/m3.
    Отново според станцията АИС „Раковски“– Димитровград на РИОСВ, през вчерашния ден е имало повишаване на нивата на серен диоксид в рамките на час в следобедните часове.

    Димитровград се обединява в подкрепа на Михаела

    Очакваното събитие за деня, 23 януари в Димитровград, е благотворителения концерт „Аз съм Михаела!” в спортна зала „Младост”, организиран със съдействието на Община Димитровград, близки и приятели на 7-годишната Михаела, която се нуждае от скъпо животоспасяващо лечение. Концертът е насрочен за 19:00 часа днес.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини