Кметът на Мадан направи личен подарък на родилното отделение за Бабинден

Изображение 1 от 3

    За деня на родилната помощ кметът на Мадан Фахри Молайсенов направи подарък на родилното отделение в миньорския град.

    „По повод днешния празник – Денят на родилната помощ, искрено се надявам, че успях да зарадвам с личния си подарък целия екип по акушерство и гинекология в МБАЛ „Проф. Д-р К. Чилов“ – Мадан, както и всички бъдещи майки.“, споделя градоначалникът на Мадан.
    Старото и крайно амортизирано 50-годишно родилно легло вече е заменено с ново многофункционално от висок клас. Освен за раждане в зала, то ще може да бъде използвано за транспортиране и реанимация на родилките, а при необходимост ще може да се използва и като операционно, без да се налага преместване на пациентката.
    Новата придобивка ще повиши качеството на медицинската помощ, ще осигури повече комфорт за жените при раждане и в същото време ще улесни лекарите и акушерките.

    През миналата година в здравното заведение в Мадан са проплакали 38 новородени.
    „Желая хубав празник на екипа от отделението, като ги уверявам, че здравеопазването и превръщането на здравното заведение в едно от най-добрите места за лечение, повишавайки качеството на здравните услуги такива, каквито заслужават всички пациенти и лекари, продължават да бъдат наш приоритет в работата ни!“, заяви Молайсенов.

    Припомняме, че в края на миналата година от инициативата "Капачки за бъдеще" болничното заведение получи и модерен кувьоз, който ще дава шанс за бързо възстановяване на недоносените бебенца.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини